Examene ANR permis de barca - 2023

S-a publicat programul sesiunilor de examinare pentru obtinerea certificatelor de conducator de ambarcatiune de agrement pe 2023.

Aspirantii la permisul de skipper de agrement se pot inscrie acum la ultimul pas din procedura de obtinere a acestuia: examenul teoretic. Autoritatea Navala Romana (ANR) a publicat toate datele sesiunilor de examinare din acest an organizate de capitanii. Poti consulta mai jos toate sesiunile:

Examenele de permis de barca ANR - 2023

Asta nu este, insa, singura noutate pentru doritorii de permis de barca. Ei ar mai trebui sa stie ca au fost facute si cateva modificari legate de metodologia de examinare.

Una din principalele modificari se refera la miscorarea timpului alocat rezolvarii testelor. Daca inainte candidatii aveau la dispozitie 60 de min pentru o categorie (C sau D), acum timpul limita s-a injumatatit. Doar 30 de minute sunt alocate pentru fiecare categorie. Si pentru cei care vor sustine examene pentru obtinerea categoriilor A sau B au aparut modificari. Timpul limita alocat fiecarei discipline dintr-o categorie s-a redus de la 60 la 30 de minute.

Totodata, procedura contestatiilor este usor modificata. Candidatul nu va mai trebui sa specifice in contestatie nr. intrebarii contestate si justificarea contestarii, ci va contesta doar nota. Dupa reevaluarea lucrarii, in cazul in care se constata enunturi sau intrebari eronate sau incomplete, acestea vor fi propuse spre modificare sau eliminare de catre evaluator.

Referitor la procedura de inscriere, noua metododologie statueaza si clarifica modalitatea de inscriere online a candidatilor. Astfel, inscrierea la examen se poate face prin depunerea dosarului de inscriere cu cel putin 48 de ore inaintea sesiunii de evaluare la secretariatul comisiei de evaluare de la capitania unde candidatul doreste sa sustina examenul sau pe adresa de email a sediului. Dosarele primite pe email in format digital se vor inregistra in ziua inscrierii. Originalele si taxa de examen se vor prezenta secretariatului in ziua examenului. Taxa de examinare se achita la casierie in momentul depunerii dosarului. Cei care aleg modalitatea de inscriere prin email – vor plati in ziua de evaluare. Taxa se plateste in numerar sau cu card bancar prin POS.

O alta modificare se refera la tariful platit pentru examen. Daca timpul s-a diminuat, pretul a crescut. Nu cu mult, ci cu 20 de euro pentru categoriile C si D si cu 30 de euro pentru categoriile A si B. Astfel, tarifele de examinare sunt acum: 120 de euro pentru categoria C, respectiv d si 180 de euro pentru categoria A, respectiv B.

Daca vreti sa cititi pe indelete noua metodologie, care include si documentele care trebuie depuse la dosar, lista capitaniilor care organizeaza examene si multe alte lucruri utile, o puteti gasi la acest link:

Va dorim spor la invatat si nu uitati ca la noi pe site puteti sa va verificati cunostintele cu ajutorul simulatorului de teste ANR pentru categoriile D, C si B!

Succes, tinem pumnii! Sa ne aratati permisul 🙂

Oana & Cosmin