Test Legislatie – categoria B

Intrebari din materia Legislatie pentru categoria B. Chestionarele contin 30 de intrebari cu 60 de minute ca timp limita. Testare configurata dupa metodologia ANR.

Vezi testul

Test Manevra navei.Meteorologie.Hidrologie. – categoria B

Intrebari din materia Manevra navei. Meteorologie. Hidrologie. pentru categoria B. Chestionarele contin 30 de intrebari cu 60 de minute ca timp limita. Testare configurata dupa metodologia ANR.

Vezi testul

Test Navigatie maritima – categoria B

Intrebari din materia Navigatie maritima pentru categoria B. Chestionarele contin 30 de intrebari cu 60 de minute ca timp limita. Testare configurata dupa metodologia ANR.

Vezi testul

Test COLREGs – categoria B

Intrebari din materia COLREGs pentru categoria B. Chestionarele contin 30 de intrebari cu 60 de minute ca timp limita. Testare configurata dupa metodologia ANR.

Vezi testul

Aceste teste reprezinta un mijloc menit sa ajute aspirantii la certificatul international de conducator de ambarcatiune de agrement categoria B care se pregatesc pentru examen.

In cazul in care consideri ca anumite intrebari sunt gresite ca formulare sau raspuns sau daca ti se pare ca intrebarea are nevoie de explicatii punctuale, te rugam sa ne scrii la adresa teste@seanergya.ro. Iti multumim si iti dorim spor la invatat!

Teste ANR categoria B realizate dupa Legislatia Romana actuala!

teste ANR categoria B

  Teste ANR categoria B configurate de specialiștii seanergya.ro sunt realizate în conformitate cu legislația și metodologia completă pentru a obține un permis de navigare a ambarcațiunilor din categoria D care va da posibilitatea posesorului să conducă ambarcațiuni de maximum 24 de metri lungime. Fiecare candidat care va parcurge aceste teste ANR categoria B va fi pregătit să susțină examenul scris, iar conform statisticilor noastre, fiecare participant a obținut maximum de puncte la examen.
  După parcurgerea completă a acestor teste ANR categoria B și tu vei fi pregătit să ieși cu barca cu motor în zona maritimă în deplină siguranță. Mai mult, vei fi pregătit să faci față oricărei situații, pentru că urmând aceste teste navigatie vei ști să conduce și manevra o barcă cu motor de maximum 24 de metri în orice condiții meteorologice și de trafic maritim. Este important să ții cont de faptul că este un examen teoretic.

  Prin urmare, înainte de a te apuca să parcurgi aceste teste ANR categoria B citește și partea de legislație. Este important de parcurs, pentru a fi pregătit foarte bine atunci când parcurgi aceste teste navigatie. Nu ați mai deținut o barcă până acum, dar după ce ați descoperit că stilul de viață cu barca este total minunat (suntem total de acord!) ați găsit barca ideală pentru tine și familia ta.
  Acum probabil că te gândești că următoarea ta mare provocare va fi să înveți cum să conduci acea barcă – și ai dreptate – dar nu lăsa aceste teste navigatie maritima pe ultima sută de metri. Îți amintești prima dată când te-ai așezat la volanul unei mașini? S-ar putea să fi experimentat și atunci un pic de trepidare. Dar probabil ai trecut peste asta în scurt timp, iar conducerea mașinii este acum floare la ureche, fără să-ți dai seama.

Cine trebuie să parcurgă teste ANR categoria B?

teste navigatie maritima

  Teste ANR categoria B trebuie să parcurgă orice persoană care dorește să conducă în deplină siguranță o barcă cu motor de maximum 24 de metri lungime. Orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani, o persoană majoră care se va descurca pe mare, care va fi pusă uneori în fața unor situații neprevăzute, cum ar fi de exemplu o schimbare a vremii, amplificarea curenților maritimi în zonele de larg.
  În astfel de situații, urmând teste ANR categoria B orice persoană va fi capabilă și responsabilă să conducă de deplină siguranță o barcă cu motor. După toate probabilitățile, veți avea o experiență similară ca atunci când ați obținut permisul auto de conducere, pe măsură ce învățați să vă conduceți barca. Trebuie să cunoști, bineînțeles toate echipamentele și sistemele unei nave, dar parcurgând teste navigatie maritima și citind partea de legislație vei avea un succes garantat.

  Amintește-ți că fiecare stat din lumea asta are legi diferite referitoare la conducerea unei ambarcațiuni maritime. În majoritatea statelor vei avea nevoie de permis ambarcațiune. De asemenea, este recomandat ca parte a procesului de obținere a permisului de navigație să luați în calcul și participarea la un curs practic pentru a înțelege toate detaliile pe care poate nu le-ai stăpânit atunci când ai parcurs primele teste navigatie maritima.
  Avem un exemplu - accelerația unei ambarcațiuni de maximul 24 de metri lungime este la fel ca și în cazul unei mașini. Comparativ cu mașină, barca nu are pedală, ci o clapetă. La o ambarcațiune, pentru a încetini trebuie să puneți zdravăn mâna pe clapetă și să trageți înapoi. Doar așa vei putea evita un val mare sau te confrunți cu o aglomerare a traficului maritim în unele zone. Trebuie să fii pregătit pentru orice situație. Tu ești căpitanul acum.

Urmează teste navigatie maritima pentru a putea conduce orice barcă

teste navigatie

  Teste navigatie maritima asigură fiecărui participant posibilitatea de a parcurge fiecare modul și de a înțelege că de fapt fiecare barcă se conduce diferit. Dar pentru a fi în siguranță atât tu cât și ceilalți membri ai echipajului și aici facem referire bineînțeles la familia ta sau la grupul de prieteni cu care alegeți să navigați. Amintiți-vă că toate bărcile sunt diferite și este nevoie de puțină practică pentru a învăța cum să conduceți orice barcă.
  Poate veți spune că folosirea unui volan pe o barcă este foarte asemănătoare cu utilizarea unui volan într-un automobil. Rotiți roata, iar barca urmează direcția. În mare parte este adevărat, pentru că trebuie să vă amintiți întotdeauna că există și alți factori care influențează direcția de deplasare a unei bărci, cum ar fi vântul, valurile și curentul. Bărcile se pot comporta diferit în condiții diferite, dar parcurgând teste navigatie maritima veți fi pregătit.

  O întoarcere a volanului poate să nu schimbe întotdeauna direcția ambarcațiunii exact așa cum a fost planificat. Acest lucru poate fi deosebit de frustrant la andocare, ceea ce mulți navigatori începători descriu această experiență drept una dintre cele mai dificile manevre de învățat. Dar cursurile practice sunt menite să te pună în fața unor astfel de situații. La teste navigatie te vei lovi de fel și fel de situații.
  Trebuie să vă familiarizați cu barca și să aflați ce distanță este necesară pentru oprire astfel încât să puteți opri complet ambarcațiunea în siguranță atunci când rulați la viteze diferite. Fiți întotdeauna conștienți de modul în care reglați viteza sau virați. Oricum, suntem convinși că deja te vezi în larg, mai ales după ce ai parcurs Teste ANR categoria B. Care va fi destinația aleasă pentru prima navigare?