1. DEFINITII SI TERMENI
Seanergya – este denumirea comerciala a S.C. SEANERGYA YACHTING S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Sector 1, Strada Aleea Aviator Gheorghe Stalpeanu, Nr.5, Cam.1, Bl.5, Sc.2, Et.2, Ap.15, cu numar de ordine in Registrul Comertului J40/1323/2015, cod unic de inregistrare fiscala RO34066654, email: office@seanergya.ro, telefon: 0744 441 322.
Vanzator – Seanergya.
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.
Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Seanergya (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Seanergya si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.
Beneficiar – persoana fizica care beneficiaza in mod nemijlocit de serviciile vandute de vanzator.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).
Site – domeniul https://seanergya.ro.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut
- toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
- continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
- orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
- informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
- informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
- date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Document – prezentele Termene si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Seanergya, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de acceptare a Comenzii.
Preturile si rezervarile Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.
Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului.
Cumparatorul este obligat sa aduca la cunostinta Beneficiarului aceste Termene si Conditii.
3. POLITICA DE VANZARE ONLINE
Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate Seanergya isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Seanergya. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Seanergya, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de Bunuri si/sau Servicii sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vor fi excluse din Site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Seanergya isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
Seanergya poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Seanergya are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Toate preturile/tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt calculate in euro (EUR) la cursul valutar BNR din ziua respective si exprimate in lei (RON) si nu includ TVA. In functie de Bunul si/sau Serviciul comandat, preturile/tarifele au cota de TVA normala – 19% sau redusa 5%.
In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
4. CONDITII GENERALE PENTRU ACHIZITIONAREA SERVICIILOR
4.1. Termeni si conditii pentru serviciile din categoria sailing shots
In preturile serviciilor sunt incluse: închirierea ambarcatiunii/ilor, skipper/i, combustibil in limita a 3 ore/zi (ce se consuma suplimentar se taxeaza conform consum 5 euro/h de motor), taxa de curatenie.
Pentru achizitionare Cumparatorul trebuie sa verifice disponibilitatea pentru data dorita. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea serviciului in orice zi.
Comanda plasata va fi validata dupa plata integrala a serviciului comandat.
Nu sunt incluse in preturile serviciilor: taxele de marina altele decat Marina Limanu si Marina Mangalia.
Seanergya nu este raspunzatoare pentru afectarea programului de inchiriere cauzat de fenomenele meteorologice. In cazul in care conditiile meteorologice pun in pericol siguranta navigatiei, serviciile vor fi reprogramate la o data ulterioara convenita de comun acord.
Seanergya este exonerata de orice raspundere pentru orice incidente, din culpa Beneficiarului, la bordul ambarcatiunii inchiriate care au ca rezultat accidentarea vreunuia dintre membrii echipajului.
In cazul in care Seanergya anuleaza serviciul comandat din oricare alte motive in afara conditiilor meteorologice de natura sa puna in pericol siguranta navigatiei, Cumparatorul va fi despagubit cu o suma egala cu 30% din valoarea serviciului.
Beneficiarul are dreptul de a folosi toate echipamentele si utilitatile aflate la bordul ambarcatiunii.
Beneficiarul trebuie sa detina la bordul ambarcatiunii documentele sale de identitate si sa le prezinte autoritatilor ori de cate ori ii sunt cerute.
Beneficiarul trebuie sa respecte legislatia romana in vigoare, sa semneze si sa respecte integral Regulamentul de bord.
Beneficiarul este obligat sa achite, in cazul distrugerii sau avarierii bunurilor aflate la bordul velierelor sau care intra in componenta acestora, bunurilor aflate in salile de curs, din culpa sa exclusiva, contravaloarea acestora inclusive costurile aferente imobilizarii ambarcatiunii avariate, in termen de 48 de ore de la stabilirea contravalorii daunelor.
Beneficiarul este obligat sa tina seama de instructajul facut de skipper pentru a mentine securitatea ambarcatiunii si a echipajului de la bordul ambarcatiunii.
Cumparatorul/Beneficiarul declara in mod expres, pe propria raspundere, ca este apt medical pentru a urca la bordul navei, pentru a naviga si pentru a beneficia de serviciile achizitionate.
Cumparatorul/Beneficiarul este obligat sa ia la cunostinta si sa respecte integral Regulament de conduita privind navigatia cu ambarcatiuni cu motor/vele, asa cum este descris in prezentele Termeni si conditii.
Regulament de conduita privind navigatia cu ambarcatiuni cu motor/vele
Este obligatoriu sa se respecte recomandarile skipperului. Seanergya este exonerata de orice raspundere cu privire la accidentele care survin din culpa membrilor echipajului.
Charterele si evenimentele organizate de Seanergya sunt exclusiv de agrement, ca urmare persoanele aflate la bordul ambarcatiunilor nu vor folosi deplasarea decat in scopuri de agrement.
Este interzisa desfasurarea de activitati ilegale la bordul ambarcatiunilor.
Dotarile ambarcatiunilor (aragaz, frigider, toaleta) vor fi folosite conform instructajului skipperilor.
Plonjonurile in mare fara acordul skipperului sunt interzise.
Nu sunt permise animale de companie la bordul ambarcatiunilor.
Fumatul este interzis la bordul ambarcatiunilor.
Deplasarea si pozitia pe ambarcatiune în timpul activitatilor de agrement pe mare se va face conform indicatiilor skipperului pentru a se evita accidentarilor cauzate de manevrele mobile si caderea de pe ambarcatiune. Participantii trebuie sa se tina permanent de partile fixe din fibra de sticla, metal sau lemn ale ambarcatiunii atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii. Se va evita tinerea de manevre din material texil. Atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii, pozitia corpului trebuie sa fie joasa, astfel incat sa se evite ranirea cauzata de miscarea dintr-un bord in altul a ghiului si de asemenea, pentru a se evita cadearea de la bordul ambarcatiuni cauzata de inclinarea si miscarea acesteia.
Purtarea vestelor de salvare este obligatorie.
4.2. Termeni si conditii pentru serviciile din categoria cursuri
Cursurile acreditate de Autoritatea Navala Romana si organizate de Seanergya sunt cursuri de pregatire in vederea in vederea obtinerii de catre Cumparatorul servicului/ilor/cursant a cunostintelor teoretice necesare sustinerii examenului/elor pentru obtinerea certificatului/elor international/e de conducator de ambarcatiune de agrement, precum si pentru obtinerea de catre Beneficiar a cunostintelor practice necesare pentru manevra ambarcatiunilor de agrement cu motor si/sau vele cu lungime de 2,5 m până la 24 m, destinată utilizarii in scopuri sportive şi recreative, la nivel de incepatori.
Beneficiarului i se asigura conditiile necesare dobandirii cunostintelor teoretice si practice mai sus aratate, asimilarea acestora depinzand insa in totalitate de implicarea personala a acestuia in insusirea acestor cunostinte. De aceea, Seanergya nu poate garanta obtinerea certificatului de navigatie care se elibereaza de catre Autoritatea Navala Romana, conform legislatiei romane in vigoare, si care este totodata organizatorul examenului pentru obtinerea acestui permis.
Seanergya organizeaza la finalul cursului/rilor o examinare teoretica/practica a fiecarui Beneficiar si, in cazul in care acesta obtine punctajul minim necesar, i se elibereaza diploma/ele de absolvire a cursului/rilor, diploma/e necesara pentru inscrierea la examenul organizat de Autoritatea Navala Romana, corespunzator cursului absolvit.
Autoritatea Navala Romana
Adresa: Incintă Port Constanța nr. 1, Clădire ANR, Constanta, 900900
Tel: +40241616124; +40241616104;
E-mail: rna@rna.ro
Cursurile pentru obtinerea/prelungirea certificatului de operator radio tip Long Range Certificate (LRC) in serviciile mobil maritim si mobil maritim prin satelit pentru ambarcatiuni de agreement sunt cursuri de pregatire in vederea obtinerii de catre Beneficiar a cunostintelor teoretice si practice necesare sustinerii examenului pentru obtinerea/prelungirea certificatului de operator radio tip Long Range Certificate (LRC) in serviciile mobil maritim si mobil maritim prin satelit pentru ambarcatiuni de agrement. Beneficiarului i se asigura conditiile necesare dobandirii cunostintelor teoretice si practice mai sus aratate, asimilarea acestora depinzand insa in totalitate de implicarea personala a acestuia in insusirea acestor cunostinte.
Seanergya, autorizata sa examineze de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), organizeaza la finalul cursului o examinare teoretica/practica a fiecarui Beneficiar si, in cazul in care acesta obtine punctajul minim necesar, i se elibereaza diploma de absolvire a cursului pe baza careia se va elibera de catre ANCOM certificatul corespunzator cursului absolvit.
Contact ANCOM:
Adresa: Strada Delea Nouă 2, București 030925
Telefon: 0372 845 845
In pretul cursului/irilor sunt incluse: organizarea instruirii teoretice si practice a Beneficiarului, suportul de curs, precum si eliberarea diplomei/lor de absolvire pentru cursul/rile achizitionate, in cazul in care Beneficiarul promoveaza examenul final.
Cumparatorul isi poate alege pe Site perioada de desfasurare a partii teoretice, partea practica urmand a fi comunicata ulterior. Dupa finalizarea sesiunii teoretice, in termen de maxim 30 de zile, Beneficiarul poate opta pentru mai multe perioade de sesiune practica puse la dispozitie succesiv de Seanergya.
Locatia desfasurarii sesiunii teoretice a cursurilor va fi comunicata Cumparatorului prin email/telefon cu minimum o saptamana inaintea inceperii cursului/irlor.
Locatia desfasurarii sesiunii practice a cursurilor este Marina Limanu.
Comanda plasata va fi validata dupa plata integrala a serviciului comandat.
Seanergya isi rezerva dreptul de a amana efectuarea serviciului de instruire in cazul conditiilor meteo de natura sa puna in pericol bunurile sau viata persoanelor implicate, sau in cazurile de forta majora.
Seanergya va restitui suma incasata drept contravaloare a serviciilor de instruire in cazul in care, din motive exclusiv imputabile ei, instruirea nu se mai tine deloc.
Beneficiarul este obligat sa achite, in cazul distrugerii sau avarierii bunurilor aflate la bordul velierelor sau care intra in componenta acestora, bunurilor aflate in salile de curs, din culpa sa exclusiva, contravaloarea acestora inclusive costurile aferente imobilizarii ambarcatiunii avariate, in termen de 48 de ore de la stabilirea contravalorii daunelor.
Beneficiarul este obligat sa respecte indicatiile instructorilor si profesorilor de curs pe toata durata cursului, in caz contrar, Seanergya fiind exonerata de orice raspundere cu privire la producerea de accidente care nu survin din culpa sa.
Toate drepturile decurgand din proprietatea intelectuala asupra cursurilor, modelelor, schitelor, planselor, precum si a oricarui material scris, audio, video sau software folosite de Seanergya in procesul de instruire apartin acesteia, cu privire la acestea fiind aplicabile prevederile legii 8/1996 privind drepturile de autor.
Este interzisa orice reproducere, in orice scop, de orice fel, prin orice mijloace, a materialelor scrise, audio, video sau software folosite de Seanergya in procesul de instruire.
Beneficiarul este obligat sa ia la cunostinta, sa respecte integral Regulamentul de conduita privind sesiunile teoretice, practice si de examinare, asa cum este descris in prezentele Termeni si Conditii.
Regulament de conduita privind sesiunile teoretice, practice si de examinare
Este obligatoriu sa se respecte indicatiile profesorului/ilor/instructorului/ilor. Compania este exonerata de orice raspundere cu privire la accidentele care survin din culpa cursantilor.
Este interzisa desfasurarea de activitati ilegale la bordul ambarcatiunii/ilor de practica.
Dotarile ambarcatiunilor (aragaz, frigider, toaleta) vor fi folosite conform indicatiilor instructorului/ilor.
Plonjonurile in apa fara acordul instructorului/ilor sunt interzise.
Nu sunt permise animale de companie la bordul ambarcatiunii/ilor de practica.
Fumatul este interzis la bordul ambarcatiuni/ilor de practica.
Deplasarea si pozitia pe ambarcatiune în timpul activitatilor de agrement pe mare se va face conform indicatiilor instructorului/ilor pentru a se evita accidentarilor cauzate de manevrele mobile si caderea de pe ambarcatiune. Participantii trebuie sa se tina permanent de partile fixe din fibra de sticla, metal sau lemn ale ambarcatiunii atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii. Se va evita tinerea de manevre din material texil. Atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii, pozitia corpului trebuie sa fie joasa, astfel incat sa se evite ranirea cauzata de miscarea dintr-un bord in altul a ghiului si de asemenea, pentru a se evita cadearea de la bordul ambarcatiuni cauzata de inclinarea si miscarea acesteia.
Purtarea vestelor de salvare la indicatia instructorului/ilor este obligatorie.
4.3. Termeni si conditii pentru serviciile din categoria teambuilding
In preturile serviciilor sunt incluse: închirierea ambarcatiunii/ilor, skipper/i, combustibil in limita a 3 ore/zi (ce se consuma suplimentar se taxeaza conform consum 5 euro/h de motor), taxa de curatenie.
Pentru achizitionare Cumparatorul trebuie sa verifice disponibilitatea pentru data dorita. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea serviciului in orice zi.
Comanda plasata va fi validata dupa plata integrala a serviciului comandat si pentru numar de minium 8 persoane.
Nu sunt incluse in preturile serviciilor: taxele de marina altele decat Marina Limanu si Marina Mangalia.
Seanergya nu este raspunzatoare pentru afectarea programului de inchiriere cauzat de fenomenele meteorologice. In cazul in care conditiile meteorologice pun in pericol siguranta navigatiei, serviciile vor fi reprogramate la o data ulterioara convenita de comun acord.
Seanergya este exonerata de orice raspundere pentru orice incidente, din culpa Beneficiarului, la bordul ambarcatiunii inchiriate care au ca rezultat accidentarea vreunuia dintre membrii echipajului.
In cazul in care Seanergya anuleaza serviciul comandat din oricare alte motive in afara conditiilor meteorologice de natura sa puna in pericol siguranta navigatiei, Cumparatorul va fi despagubit cu o suma egala cu 30% din valoarea serviciului.
Beneficiarul are dreptul de a folosi toate echipamentele si utilitatile aflate la bordul ambarcatiunii.
Beneficiarul trebuie sa detina la bordul ambarcatiunii documentele sale de identitate si sa le prezinte autoritatilor ori de cate ori ii sunt cerute.
Beneficiarul trebuie sa respecte legislatia romana in vigoare, sa semneze si sa respecte integral Regulamentul de bord.
Beneficiarul este obligat sa achite, in cazul distrugerii sau avarierii bunurilor aflate la bordul velierelor sau care intra in componenta acestora, bunurilor aflate in salile de curs, din culpa sa exclusiva, contravaloarea acestora inclusive costurile aferente imobilizarii ambarcatiunii avariate, in termen de 48 de ore de la stabilirea contravalorii daunelor.
Beneficiarul este obligat sa tina seama de instructajul facut de skipper pentru a mentine securitatea ambarcatiunii si a echipajului de la bordul ambarcatiunii.
Beneficiarul declara in mod expres, pe propria raspundere, ca este apt medical pentru a urca la bordul navei, pentru a naviga si pentru a beneficia de serviciile achizitionate.
Beneficiarul este obligat sa ia la cunostinta, sa respecte integral Regulamentul de conduita privind navigatia cu ambarcatiuni cu motor/vele, asa cum este descris in prezentele Termeni si Conditii.
Regulament de conduita privind navigatia cu ambarcatiuni cu motor/vele
Este obligatoriu sa se respecte recomandarile skipperului. Compania Seanergya este exonerata de orice raspundere cu privire la accidentele care survin din culpa membrilor echipajului.
Charterele si evenimentele organizate de Seanergya sunt exclusiv de agrement, ca urmare persoanele aflate la bordul ambarcatiunilor nu vor folosi deplasarea decat in scopuri de agrement.
Este interzisa desfasurarea de activitati ilegale la bordul ambarcatiunilor.
Dotarile ambarcatiunilor (aragaz, frigider, toaleta) vor fi folosite conform instructajului skipperilor.
Plonjonurile in mare fara acordul skipperului sunt interzise.
Nu sunt permise animale de companie la bordul ambarcatiunilor.
Fumatul este interzis la bordul ambarcatiunilor.
Deplasarea si pozitia pe ambarcatiune în timpul activitatilor de agrement pe mare se va face conform indicatiilor skipperului pentru a se evita accidentarilor cauzate de manevrele mobile si caderea de pe ambarcatiune. Participantii trebuie sa se tina permanent de partile fixe din fibra de sticla, metal sau lemn ale ambarcatiunii atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii. Se va evita tinerea de manevre din material texil. Atat in timpul stationarii, cat si in timpul deplasarii, pozitia corpului trebuie sa fie joasa, astfel incat sa se evite ranirea cauzata de miscarea dintr-un bord in altul a ghiului si de asemenea, pentru a se evita cadearea de la bordul ambarcatiuni cauzata de inclinarea si miscarea acesteia.
Purtarea vestelor de salvare este obligatorie.
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Seanergya, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
Clientului/Cumparatorului/Beneficiarului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Seanergya, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Seanergya asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Seanergya.
Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Beneficiarul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Seanergya si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Seanergya cu referire la acel Continut.
Clientul/Cumparatorul/Beneficiarul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale si non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
In cazul in care Seanergya confera Clientului/Cumparatorului/Beneficiarului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Beneficiarul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Seanergya pentru respectivul Client/Cumparator/Beneficiar sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
Niciun Continut transmis catre Client, Beneficiar sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Seanergya si/sau al angajatului/prepusului Seanergya care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
6. COMANDA
Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
Inainte de finalizarea comenzii, Cumparatorul poate introduce cupoane promotionale obtinute in cadrul campaniilor Vanzatorului. Este interzisa folosirea cumulativa a doua cupoane in cadrul aceleiași comenzi.
Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
a)neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
b)invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Seanergya, in cazul platii online;
c)datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
a)pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
b)pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/Card bancar-> prin virament bancar;
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
7. PUBLICITATE
Newsletter-ele Seanergya sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Seanergya. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Seanergya in acest sens.
Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere;
Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.
8. FACTURARE – PLATA
Toate preturile/tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt calculate in euro (EUR) la cursul valutar BNR din ziua respective si exprimate in lei (RON) si nu includ TVA. In functie de Bunul si/sau Serviciul comandat, preturile/tarifele au cota de TVA normala – 19% sau redusa 5%.
Toate Bunurile si/sau Serviciile prezentate pe Site se pot plati prin transfer bancar sau online cu cardul. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile comandate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Seanergya, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Seanergya, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Seanergya in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@seanergya.ro
9. LIVRAREA SERVICIILOR
Serviciile vor livrate la data pentru care Cumparatorul a optat pe Site. Orice modificare a acesteia va fi facuta de comun acord intre Vanzator si Cumparator.
Vanzatorul va efectua livrarea Serviciilor pe teritoriul Romaniei.
Detaliile de livrare a Serviciilor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Seanergya, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
LIVRAREA BUNURILOR
Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile direct, in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau la sediul Seanergya, conform optiunii acestuia.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul Romaniei.
Detaliile de livrare a Bunurilor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Seanergya, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
In general, comenzile plasate si confirmate in intervalul luni – vineri pana in ora 17:00, pentru bunurile aflate in stoc, au termen de livrare intre 48 de ore si 120 de ore de la confirmarea comenzii.
Exceptiile privind termenul de livrare sunt comunicate Cumparatorilor prin telefon sau e-mail de catre responsabilul de vanzari.
10. POLITICA DE RETURNARE
Bunurile achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014.
Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea bunului sau dupa caz de la incheierea contractului la distanta. Returnarea bunurilor se va face pe cheltuiala Cumparatorului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomanda utilizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea bunurilor.
In cazul serviciilor care se incadreaza in Art 16, O.U.G. 34/2014, prin aceptarea datei de desfasurare a sesiunii teoretice in cazul cursurilor sau a datei de desfasurare a activitatii de agreement in celelalte cazuri, cumparatorul confirma ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere.
Art. 9 – Dreptul de retragere – O.U.G. 34/2014
(1) Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.
(2) Fara a aduce atingere art. 10, perioada de retragere mentionata la alin. (1) expira in termen de 14 zile de la:
- a) data incheierii contractului, in cazul contractelor de prestari de servicii;
- b) ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a bunurilor, in cazul contractelor de vanzare.
Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale.
Art. 16 Sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta urmatoarele –O.U.G. 34/2014
- contractele de prestari servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere in acest caz ;
- furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara ;
- furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile cerute de consumator ;
- furnizarea de produse susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii lor, inseparabil amestecate cu alte asemenea elemente;
- furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de piata;
- contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere;
- furnizarea de inregistrari video sau audio sigilate sau programe informatice (software) sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
- furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
- contracte incheiate in cadrul unor licitatii;
- prestarea de sevicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau servicii privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;
- furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere.
Bunul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii bunurilor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii bunurilor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.
Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator.
Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.
Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre Cumparator la receptionarea produselor deteriorate/modificate.
Returnarile prin curierat rapid sau prin posta nu se vor face cu ramburs. Returnarea sumelor de bani achitate se vor realiza ulterior prin transfer bancar.
In vederea evitarii refuzului coletelor deteriorate si pentru verificarea integritatii produselor si accesoriilor, recomandam ca returul sa se faca cu posibilitatea verificarii coletului la receptie.
In situatia in care coletul prezinta suspiciunea deteriorarii si nu poate fi verificat in prezenta agentului de curierat(in lipsa optiunii de verificare colet) avesta va fi returnat, urmand a fi recuperat de la domiciliul Cumparatorului pe costul Vanzatorului, ulterior va fi incheiat procesul de constatare in prezenta agentului de livrare.
11. GARANTII
Toate Bunurile comercializate de catre Seanergya, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Toate serviciile comercializate de Seanergya sunt autorizate conform legii.
12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).
13. RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
Cumparatorul are dreptul să depuna o plângere la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. În România, datele de contact ale Autorității:
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Adresa: Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865, București, Romania
Telefon: 021/9551;
E-mail: cabinet@anpc.ro
Fără a vă afecta dreptul tau de a contacta în orice moment autoritatea, te rugăm să ne contactezi în prealabil, și iti promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.
14. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.
Respectăm dispozițiile legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal și punem în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.
Nu utilizăm datele cu caracter personal pentru prelucrare automatizată și nici pentru realizarea de profile. Nu luăm niciodată decizii automate în ceea ce te privește. Utilizăm mijloace tehnice pentru stocarea datelor în condiții de securitate. Nu prelucrăm date în scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.
Respectăm și asigurăm în mod strict secretul profesional. Nu dezvăluim datele decât pentru realizarea intereselor tale sau îndeplinirea obligațiilor legale. Confidențialitatea este pentru noi o valoare esențială.
Revizuim în fiecare an datele colectate, analizând în ce măsură păstrarea lor este necesară scopurilor menționate, intereselor tale legitime sau îndeplinirii obligațiilor legale de către noi. Datele care nu mai sunt necesare vor fi șterse.
Te rugăm să ne aduci la cunoștință solicitările tale, în orice modalitate care asigura dovada identitatii solicitantului și solicitarea lui. Îți vom răspunde neîntârziat. Dacă ești nemulțumit, ai posibilitatea să te adresezi Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Website-ul www.seanergya.ro a fost dezvoltat de Seanergya pentru a constitui o sursa generala de informare si pentru achizitii de bunuri si/sau servicii online. Prin accesarea acestui website, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, confirmi ca ai citit, inteles, acceptat si agreat politica noastra.
Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client/Beneficiar Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client/Beneficiar cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferi Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Esti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ai trimis prin intermediul Site-ului. Seanergya nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
Prin inscrierea in baza de date a Seanergya, Clientul/Cumparatorul/Beneficiarul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Seanergya: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Seanergya poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.
14.1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Seanergya, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit acest document prin care dorim să te informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele tale cu caracter personal atunci când interacționezi cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.
Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care te rugam sa verifici periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.
Seanergya este denumirea comercială a SC SEANERGYA YACHTING SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Bucuresti, Sector 1, Aleea Aviator Gheorghe Stalpeanu, Nr.5, Cam.1, Bl.5, Sc.2, Et.2, Ap.15, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/1323/2015, cod unic de înregistrare fiscală RO34066654 (în continuare “Seanergya” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele tale cu caracter personal.
Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile tale, precum și să iti furnizăm orice informații suplimentare de care ai putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor tale, te încurajăm să contactezi Responsabilul Seanergya cu protecția datelor la adresa de e-mail office@seanergyas.ro sau prin poștă sau curier la adresa Bucuresti, Sector 1, Aleea Aviator Gheorghe Stalpeanu, Nr.5, Cam.1, Bl.5, Sc.2, Et.2, Ap.15 – cu mentiunea: în atenția Responsabilului Seanergya cu protecția datelor.
În general, colectăm datele tale cu caracter personal direct de la tine, astfel încât ai controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferi. Cu titlul de exemplu, primim informații de la tine astfel: când iti creați un cont Seanergya, ne transmiți: adresa de e-mail, numele și prenumele; când plasezi o comandă, ne furnizezi informații precum: bunul sau serviciul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon etc. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.
14.2. CE FEL DE DATE PRELUCRAM
a)comentarii
Cand vizitatorii nostri lasa comentarii pe website, colectam datele cuprinse in comentarii si de asemenea, adresa de IP a vizitatorilor, precum si agentul de browser pentru a detecta si preveni spam-ul.
Un hash creat din adresa ta de email poate fi folosit de serviciul Gravatar. Politica serviciului Gravatar este disponibila aici: https://automattic.com/privacy/. Dupa aprobarea comentariului tau, imagine ata de profil este vizibila publicului in contextul comentariului facut de tine.
b)media
Daca incarci imagini pe website-ul nostru, ar trebui sa eviti incarcarea acestor imagini cu datele incorporate de locatie incluse. (EXIF GPS). Vizitatorii site-ului pot descarca si extrage orice data de locatie ale imaginilor de pe website.
c)formulare de contact
Prelucrăm numele si prenumele, numărul tau de telefon și adresa ta de e-mail pentru comunicarea cu tine. Aceste date vor fi păstrate pe durata ținerii evidențelor noastre, conform obligatiilor ce ne revin in temeiul legilor care ni aplica.
Scop: pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind bunurile şi serviciile oferite de seanergya.ro, prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tau, dacă alegei să-l furnizezi.
Iti poti exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale poti folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.
Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.
Scop: pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența ta pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al seanergya.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.
Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.
d)Contul creat pe Site
Prelucram nume şi prenume, numarul tau telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utlizezi Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele tale în cadrul seanergya.ro, precum și orice alte categorii de date pe le furnizezi în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului. Daca te inregistrezi pe website-ul nostru, stocam de asemenea informatiile personale pe care ni le furnizezi in profilul tau. Poti vedea, edita, sterge informatiile personale din profil cu exceptia numelui de utilizator. Administratorii website-ului pot, de asemenea, vedea si edita aceste informatii.
Poti să ne soliciți oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.
Dacă pentru a-ti crea cont de utilizator pe Site, utilizezi contul tau de Facebook sau Google, seanergya.ro va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.
În cazul în care alegi să iti creezi un cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa ta de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizezi comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de seanergya.ro, iar contul creat va fi șters automat.
Scop: pentru desfășurarea relației contractuale dintre tine şi seanergya.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea ta asupra stării comenzii, organizarea returului de bunurilor comandate etc.
Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază contractul încheiat între tine și seanergya.ro, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre tine și seanergya.ro.
Scop: pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă seanergya.ro în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.
Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor tale în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea seanergya.ro de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a iti oferi serviciile prin intermediul Site-ului.
Scop: pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind bunurile şi serviciile oferite de seanergya.ro, prin intermediul Site-ului.
Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tau, dacă alegeți să-l furnizați.
Iti poti exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale poti folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, te poti dezabona prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.
Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.
Scop: în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al seanergya.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.
e)cookies
Daca lasi un comentariu pe website-ul nostru, poti opta pentru a-ti salva numele, adresa de email si website in cookies. Acest lucru este pentru facilitarea utilizarii website-ului de catre tine, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti introduci din nou datele cand vei vrea sa faci un alt comentariu. Aceste cookie-uri dureaza un an.
Daca ai un cont la noi pe website si te loghezi, vom instala un cookie temporar pentru a determina daca browser-ul tau accepta cookies. Acest cookie nu contine date persoane si este dezinstalat in momentul in care inchizi browser-ul.
Cand te loghezi in contul tau, vom mai instala, de asemenea, cateva cookie-uri pentru a salva informatiile de logare, precum si optiunea de ecran. Cookie-urile de login dureaza doua zile, iar cooki-urile de optiuni de ecran dureaza un an. Daca selectezi „Remember Me”, logarea ta va dura doua saptamani. Daca te vei deloga din cont, cookie-ul de login va fi retras.
Daca editezi sau publici un articol, un cookie aditional va fi salvat in browser-ul tau. Acest cookie nu include date personale si indica ID-ul articolului publicat de tine sau editarii facute.Expira dupa o zi. .
f)continut incorporat (embedded content) din alte website-uri
Articolele de pe website-ul nostru pot include continut incorporat (ex.: video-uri, imagini, articole). Continutul incorporat de pe alte website-uri se comporta ca si cum vizitatorul a vizitat acele website.
Acele website-uri pot colecta date despre tine, pot folosi cooki-uri, pot incorpora motoare de urmarire terte si iti pot monitoriza sau interactiunile cu continutul respectiv chiar daca nu esti logat pe website-urile respective.
g)analytics
Folosim Google Analytics pentru a putea optimiza website-ul nostru, facand astfel mai buna experienta ta de cautare, gasire si navigare.
14.3. SCOPUL UTILIZARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL:
Pentru prestarea serviciilor Seanergya în beneficiul tau. Acest scop general poate include, după caz, următoarele:
- a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei Seanergya;
- b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
- c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
- d) Returnarea bunurilor conform prevederilor legale;
- e) Rambursarea contravalorii bunurilor sau serviciilor conform prevederilor legale;
- f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile tale sau la Bunurile și Serviciile Seanergya.
Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Seanergya și tine. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.
Pentru marketing
Vrem să te ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru bunurile/serviciile care te interesează. În acest sens, iti putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/ etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la bunurile sau serviciile similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunurile sau serviciile adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” sau pentru care ai aratat interes sa le achizitionezi, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a-ti pune la dispoziție informații de interes pentru tine, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul tau. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a-ti crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra ta și nu te afectează similar într-o măsură semnificativă.
Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul tau. prealabil. Te poti răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin contactarea Seanergya folosind detaliile de contact descrise mai sus.
În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poti solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii tale.
Pentru apărarea intereselor noastre legitime
Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:
a)Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei Seanergya față de atacuri cibernetice:
b)Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
c)Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile tale. fundamentale.
De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.
14.4. CAT TIMP PASTRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL
Ca principiu, Seanergya va prelucra datele tale cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus si conform obligatiilor ce ne revin in temeiul legilor care ni aplica.
Daca lasi un comentariu, acesta precum si metadata acestuia sunt retinute pe termen nedefinit. In acest fel putem recunoaste si aproba orice comentariu ulterior in loc sa le tinem in asteptare pentru a le modera.
Dacă iti retragi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, seanergya.ro va înceta prelucrarea datelor tale cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de seanergya.ro pe baza consimțământului exprimat de către tine înainte de retragerea acestuia.
14.5. CUI TRANSMITEM DATELE CU CARACTER PERSONAL
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, seanergya.ro poate dezvălui datele tale către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină seanergya.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului:
- a) societăților din cadrul aceluiași grup de societăți ca Seanergya;
- b) furnizorilor de servicii de curierat;
- c) furnizorilor de servicii de plată/bancare;
- d) furnizorilor de servicii IT;
- e) furnizorilor de servicii tip CRM;
- e) altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.
Scopul transmiterii acestor date este:
- a) pentru administrarea Site-ului;
- b) în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către seanergya.ro prin intermediul Site-ului;
- c) pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
- d) pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
- e) pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
- f) atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.
Ne asigurăm că accesul la datele tale de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.
In cazul comentariilor pe care le poti lasa pe Site, acestea pot fi verificate printr-un serviciu de detectare a spam-urilor.
14.6. UNDE TRANSFERAM DATELE CU CARACTER PERSONAL
În prezent, stocăm și prelucrăm datele tale cu caracter personal pe teritoriul României.
Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale tale cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.
Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a-ti proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.
Ne poti contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.
14.7. CUM PROTEJAM SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele tale cu caracter personal, iti atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.
14.8. CE DREPTURI AI
Regulamentul general privind protecția datelor ecunoaște o serie drepturi în legătură cu datele tale cu caracter personal. Poti solicita accesul la datele tale., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau te poti opune la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. De asemenea, iti poti exercita dreptul de a te plânge autorității de supraveghere competente sau de a te adresa justiției. După caz, poti beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor tale cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor tale. și dreptul la portabilitatea datelor.
Pentru a-ti putea exercita drepturile, ne poti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Te rugăm să reții următoarele aspecte dacă doresti să iti exercitiți aceste drepturi:
Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile tale cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului Seanergya. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a-ti verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii tale.
Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a-ti exercita vreun drept în ceea ce privește datele tale cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea ta de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Te vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a-ti soluționa cererea.
Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ai făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Te vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să te întrebăm dacă poti să ne spui exact ce doresti să primesti sau ce anume te îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea ta.
Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.
Drepturi vizate:
Accesul. Poti să ne ceri:
- a) să confirmăm dacă iti prelucrăm datele cu caracter personal;
- b) să iti punem la dispoziție o copie a acestor date;
- c) să iti oferim alte informații despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum poti face o plângere, de unde am obținut datele tale, în măsura în care informațiile nu ti-au fost deja furnizate prin această informare.
Rectificarea. Poti sa ne ceri:
să rectificăm sau să completăm datele tale cu caracter personal inexacte sau incomplete.
Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.
Ștergerea datelor. Poti sa ne ceri
să iti ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
a)acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
- b) ti-ai retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
- c) dai curs unui drept legal de a te opune;
- d) acestea au fost prelucrate ilegal;
- e) ne revine o obligație legală în acest sens.
Nu avem obligația de a ne conforma solicitării de ștergere a datelor tale. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor tale cu caracter personal este necesară:
- a) pentru respectarea unei obligații legale;
- b) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
Există si anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea ta de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care am putea refuza această solicitare.
Sa ai in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa iti descarci din contul Seanergya si salvezi toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Seanergya, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre tine sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care ai facut acest demers inainte de a-ti exercita dreptul de stergere, vei pierde toate aceste documente iar Seanergya va fi in imposibilitate de a ti le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Seanergya, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.
Restricționarea prelucrării datelor. Poti sa ne ceri
să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
- a) acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;
- b) prelucrarea este ilegală, dar nu doresti ca datele să fie șterse;
- c) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță;
- d) ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.
Putem continua să folosim datele tale cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:
- a) avem consimțământul tau;
- b) pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță;
- c) pentru a proteja drepturile Seanergya sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelor
Ne poti cere să iti furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau poti solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:
a)prelucrarea se bazează pe consimțământul tau sau pe încheierea sau executarea unui contract cu tine;
b)prelucrarea se face prin mijloace automate.
Opoziția
Te poti opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care te afli, prelucrării datelor tale cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care consideri că drepturile și libertățile tale fundamentale prevalează față de acest interes.
De asemenea, te poti opune oricând prelucrării datelor tale în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.
Luarea de decizii automate
Poti cere să nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:
- a) produce efecte juridice cu privire la tine;
- b) te afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.
Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:
- a) ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu tine;
- b) este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile tale;
- c) se bazează pe consimțământul tau explicit.
Plângeri
Ai dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa:B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Fără a afecta dreptul tau de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, te rugăm să ne contactezi în prealabil, și iti promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.
14.9. POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI
Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet seanergya.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către seanergya.ro în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.
Ce sunt cookie-urile
Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat.
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.
Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.
Un cookie este format din două părți: numele cookie-ului și conținutul sau valoarea cookie-ului.
Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.
Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:
Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:
- a) îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
- b) furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către seanergya.ro, în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
- c) anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / bunurile accesate.
Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, seanergya.ro poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.
Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:
- a) limba în care este vizualizată o pagină de internet;
- b) moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife;
- c) facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
- d) postarea comentariilor pe site.
Care este durata de viață a cookie-urilor
Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:
- a) Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
- b) Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.
Ce sunt cookie-urile plasate de terți
Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către fairwinds.ro, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).
Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate.
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, Facebook.
Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet
Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:
- Cookie-uri de performanță
Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.
- Cookie-uri de analiză a utilizatorilor
Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.
- Cookie-uri pentru geotargetting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.
- Cookie-uri pentru înregistrare
Atunci când vă înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.
- Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia și timpul scurs de la momentul vizualizării respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informații despre contentul vizualizat, nu și despre utilizatori.
- Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;
Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor
Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.
Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile
În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.
În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.
Cum pot fi oprite cookie-urile
Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.
Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.
Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.
Daca lasi un comentariu pe website-ul nostru, poti opta pentru a-ti salva numele, adresa de email si website in cookies. Acest lucru este pentru facilitarea utilizarii website-ului de catre tine, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti introduci din nou datele cand vei vrea sa faci un alt comentariu. Aceste cookie-uri dureaza un an.
Daca ai un cont la noi pe website si te loghezi, vom instala un cookie temporar pentru a determina daca browser-ul tau accepta cookies. Acest cookie nu contine date persoane si este dezinstalat in momentul in care inchizi browser-ul.
Cand te loghezi in contul tau, vom mai instala, de asemenea, cateva cookie-uri pentru a salva informatiile de logare, precum si optiunea de ecran. Cookie-urile de login dureaza doua zile, iar cooki-urile de optiuni de ecran dureaza un an. Daca selectezi „Remember Me”, logarea ta va dura doua saptamani. Daca te vei deloga din cont, cookie-ul de login va fi retras.
Daca editezi sau publici un articol, un cookie aditional va fi salvat in browser-ul tau. Acest cookie nu include date personale si indica ID-ul articolului publicat de tine sau editarii facute.Expira dupa o zi.
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să ne contactati folosind pagina de contact.
15. INCETAREA CONTRACTULUI
Incetarea contractului are loc in urmatoarele cazuri:
- a) Prin acordul partilor;
- b) Prin dizolvarea unei dintre parti sau prin deschiderea procedurii de faliment impotriva acesteia, chiar neurmata de declararea falimentului, in baza unei simple instiintari adresate in acest sens de catre cealalta parte, cu efect imediat, fara a mai fi necesara nicio alta formalitate judiciara sau extrajudiciara;
- c) Prin persistenta unui caz de forta majora pe o durata mai mare de 15 zile, in baza unei simple instiintari adresate in acest sens de oricare dintre parti, cu efect imediat, fara a mai fi necesara nicio alta formalitate judiciara sau extrajudiciara;
- d) Prin denuntare unilaterala de catre Cumparator, caz in care acesta nu este indreptatit la restituirea sumelor achitate si Vanzatorul nu este obligat la plata nici unei sume cu titlu de daune; sau prin retragere conform Articolului 10 din aceste Termene si Conditii;
In toate cazurile, denuntarea si retragerea vor fi comunicate Vanzatorului in scris, pe adresa de e-mail office@seanergya.ro fara a mai fi necesara nicio alta formalitate judiciara sau extrajudiciara.
- e) Prin denuntare unilaterala de catre Vanzator cu obligatia de a restitui Cumparatorului sumele achitate. Denuntarea va fi comunicata Cumparatorului in scris, pe adresa de e-mail comunicata de acesta, fara a mai fi necesara nicio alta formalitate judiciara sau extrajudiciara.
- f) In cazul in care una dintre parti nu isi indeplineste sau isi indeplineste necorespunzator obligatiile contractuale, cealalta parte va putea rezilia Contractul cu efect imediat, in baza unei instiintari adresate in acest sens celeilalte parti, fara a mai fi necesara nicio alta formalitate judiciara sau extrajudiciara.
16. FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Seanergya si Clienti/Cumparatori/Beneficiari se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.