1.     POLITICA DE CONFIDENTIALITATE.

 

Respectăm dispozițiile legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal și punem în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.

 

Nu utilizăm datele cu caracter personal pentru prelucrare automatizată și nici pentru realizarea de profile. Nu luăm niciodată decizii automate în ceea ce te privește. Utilizăm mijloace tehnice pentru stocarea datelor în condiții de securitate. Nu prelucrăm date în scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.

 

Respectăm și asigurăm în mod strict secretul profesional. Nu dezvăluim datele decât pentru realizarea intereselor tale sau îndeplinirea obligațiilor legale. Confidențialitatea este pentru noi o valoare esențială.

 

Revizuim în fiecare an datele colectate, analizând în ce măsură păstrarea lor este necesară scopurilor menționate, intereselor tale legitime sau îndeplinirii obligațiilor legale de către noi. Datele care nu mai sunt necesare vor fi șterse.

 

Te rugăm să ne aduci la cunoștință solicitările tale, în orice modalitate care asigura dovada identitatii solicitantului și solicitarea lui. Îți vom răspunde neîntârziat. Dacă ești nemulțumit, ai posibilitatea să te adresezi Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

 

Website-ul www.seanergya.ro a fost dezvoltat de Seanergya pentru a constitui o sursa generala de informare si pentru achizitii de bunuri si/sau servicii online. Prin accesarea acestui website, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, confirmi ca ai citit, inteles, acceptat si agreat politica noastra.

 

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client/Beneficiar Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

 

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client/Beneficiar cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferi Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Esti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ai trimis prin intermediul Site-ului. Seanergya nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

Prin inscrierea in baza de date a Seanergya, Clientul/Cumparatorul/Beneficiarul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Seanergya: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Seanergya poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

 

1.1.  PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Seanergya, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit acest document prin care dorim să te informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele tale cu caracter personal atunci când interacționezi cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

 

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care te rugam sa verifici periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

Seanergya este denumirea comercială a SC SEANERGYA YACHTING SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Bucuresti, Sector 1, Aleea Aviator Gheorghe Stalpeanu, Nr.5, Cam.1, Bl.5, Sc.2, Et.2, Ap.15, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/1323/2015, cod unic de înregistrare fiscală RO34066654 (în continuare “Seanergya” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele tale cu caracter personal.

 

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile tale, precum și să iti furnizăm orice informații suplimentare de care ai putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor tale, te încurajăm să contactezi Responsabilul Seanergya cu protecția datelor la adresa de e-mail office@seanergyas.ro sau prin poștă sau curier la adresa Bucuresti, Sector 1, Aleea Aviator Gheorghe Stalpeanu, Nr.5, Cam.1, Bl.5, Sc.2, Et.2, Ap.15 – cu mentiunea: în atenția Responsabilului Seanergya cu protecția datelor.

 

În general, colectăm datele tale cu caracter personal direct de la tine, astfel încât ai controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferi. Cu titlul de exemplu, primim informații de la tine astfel: când iti creați un cont Seanergya, ne transmiți: adresa de e-mail, numele și prenumele; când plasezi o comandă, ne furnizezi informații precum: bunul sau serviciul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon etc. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

1.2.  CE FEL DE DATE PRELUCRAM

 

a)comentarii

Cand vizitatorii nostri lasa comentarii pe website, colectam datele cuprinse in comentarii si de asemenea, adresa de IP a vizitatorilor, precum si  agentul de browser pentru a detecta si preveni spam-ul.

 

Un hash creat din adresa ta de email poate fi folosit de serviciul Gravatar. Politica serviciului Gravatar este disponibila aici: https://automattic.com/privacy/. Dupa aprobarea comentariului tau, imagine ata de profil este vizibila publicului in contextul comentariului facut de tine.

 

b)media

Daca incarci imagini pe website-ul nostru, ar trebui sa eviti incarcarea acestor imagini cu datele incorporate de locatie incluse. (EXIF GPS). Vizitatorii site-ului pot descarca si extrage orice data de locatie ale imaginilor de pe website.

 

c)formulare de contact

Prelucrăm numele si prenumele, numărul tau de telefon și adresa ta de e-mail pentru comunicarea cu tine. Aceste date vor fi păstrate pe durata ținerii evidențelor noastre, conform obligatiilor ce ne revin in temeiul legilor care ni aplica.

 

Scop: pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind bunurile şi serviciile oferite de seanergya.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tau, dacă alegei să-l furnizezi.

 

Iti poti exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale poti folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.

 

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

 

Scop: pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența ta pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al seanergya.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

 

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

 

d)Contul creat pe Site

Prelucram nume şi prenume, numarul tau telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utlizezi Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele tale în cadrul seanergya.ro, precum și orice alte categorii de date pe le furnizezi în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului. Daca te inregistrezi pe website-ul nostru, stocam de asemenea informatiile personale pe care ni le furnizezi in profilul tau. Poti vedea, edita, sterge informatiile personale din profil cu exceptia numelui de utilizator. Administratorii website-ului pot, de asemenea, vedea si edita aceste informatii.

 

Poti să ne soliciți oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 

Dacă pentru a-ti crea cont de utilizator pe Site, utilizezi contul tau de Facebook sau Google, seanergya.ro va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

 

În cazul în care alegi să iti creezi un cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa ta de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizezi comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de seanergya.ro, iar contul creat va fi șters automat.

 

Scop: pentru desfășurarea relației contractuale dintre tine şi seanergya.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea ta asupra stării comenzii, organizarea returului de bunurilor comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor tale în acest scop are la bază contractul încheiat între tine și seanergya.ro, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre tine și seanergya.ro.

 

Scop: pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă seanergya.ro în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor tale în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea seanergya.ro de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a iti oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

 

Scop: pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind bunurile şi serviciile oferite de seanergya.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tau, dacă alegeți să-l furnizați.

 

Iti poti exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale poti folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, te poti dezabona prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

 

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

 

Scop:  în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al seanergya.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

 

e)cookies

Daca lasi un comentariu pe website-ul nostru, poti opta pentru a-ti salva numele, adresa de email si website in cookies. Acest lucru este pentru facilitarea utilizarii website-ului de catre tine, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti introduci din nou datele cand vei vrea sa faci un alt comentariu. Aceste cookie-uri dureaza un an.

 

Daca ai un cont la noi pe website si te loghezi, vom instala un cookie temporar pentru a determina daca browser-ul tau accepta cookies. Acest cookie nu contine date persoane si este dezinstalat in momentul in care inchizi browser-ul.

 

Cand te loghezi in contul tau, vom mai instala, de asemenea, cateva cookie-uri pentru a salva informatiile de logare, precum si optiunea de ecran. Cookie-urile de login dureaza doua zile, iar cooki-urile de optiuni de ecran dureaza un an. Daca selectezi “Remember Me”, logarea ta va dura doua saptamani. Daca te vei deloga din cont, cookie-ul de login va fi retras.

 

Daca editezi sau publici un articol, un cookie aditional va fi salvat in browser-ul tau. Acest cookie nu include date personale si indica ID-ul articolului publicat de tine sau editarii facute.Expira dupa o zi. .

 

f)continut incorporat (embedded content) din alte website-uri

Articolele de pe website-ul nostru pot include continut incorporat (ex.: video-uri, imagini, articole). Continutul incorporat de pe alte website-uri se comporta ca si cum vizitatorul a vizitat acele website.

 

Acele website-uri pot colecta date despre tine, pot folosi cooki-uri, pot incorpora motoare de urmarire terte si iti pot monitoriza sau interactiunile cu continutul respectiv chiar daca nu esti logat pe website-urile respective.

 

g)analytics

Folosim Google Analytics pentru a putea optimiza website-ul nostru, facand astfel mai buna experienta ta de cautare, gasire si navigare.

 

 

1.3.  SCOPUL UTILIZARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL:

 

Pentru prestarea serviciilor Seanergya în beneficiul tau. Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

 

  1. a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei Seanergya;
  2. b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  3. c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  4. d) Returnarea bunurilor conform prevederilor legale;
  5. e) Rambursarea contravalorii bunurilor sau serviciilor conform prevederilor legale;
  6. f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile tale sau la Bunurile și Serviciile Seanergya.

 

Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Seanergya și tine. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

 

Pentru marketing

 

Vrem să te ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru bunurile/serviciile care te interesează. În acest sens, iti putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/ etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la bunurile sau serviciile similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunurile sau serviciile adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” sau pentru care ai aratat interes sa le achizitionezi, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a-ti pune la dispoziție informații de interes pentru tine, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul tau. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a-ti crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra ta și nu te afectează similar într-o măsură semnificativă.

 

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul tau. prealabil. Te poti răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin contactarea Seanergya folosind detaliile de contact descrise mai sus.

 

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poti solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii tale.

 

Pentru apărarea intereselor noastre legitime

 

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

 

a)Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei Seanergya față de atacuri cibernetice:

b)Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

c)Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile tale. fundamentale.

 

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

1.4.  CAT TIMP PASTRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

 

Ca principiu, Seanergya va prelucra datele tale cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus si conform obligatiilor ce ne revin in temeiul legilor care ni aplica.

 

Daca lasi un comentariu, acesta precum si metadata acestuia sunt retinute pe termen nedefinit. In acest fel putem recunoaste si aproba orice comentariu ulterior in loc sa le tinem in asteptare pentru a le modera.

 

Dacă iti retragi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, seanergya.ro va înceta prelucrarea datelor tale cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de seanergya.ro pe baza consimțământului exprimat de către tine înainte de retragerea acestuia.

 

1.5.  CUI TRANSMITEM DATELE CU CARACTER PERSONAL

 

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, seanergya.ro poate dezvălui datele tale către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină seanergya.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului:

 

  1. a) societăților din cadrul aceluiași grup de societăți ca Seanergya;
  2. b) furnizorilor de servicii de curierat;
  3. c) furnizorilor de servicii de plată/bancare;
  4. d) furnizorilor de servicii IT;
  5. e) furnizorilor de servicii tip CRM;
  6. e) altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

 

Scopul transmiterii acestor date este:

 

  1. a) pentru administrarea Site-ului;
  2. b) în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către seanergya.ro prin intermediul Site-ului;
  3. c) pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  4. d) pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  5. e) pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  6. f) atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

 

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

 

Ne asigurăm că accesul la datele tale de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

 

In cazul comentariilor pe care le poti lasa pe Site, acestea pot fi verificate printr-un serviciu de detectare a spam-urilor.

 

1.6.  UNDE TRANSFERAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

 

În prezent, stocăm și prelucrăm datele tale cu caracter personal pe teritoriul României.

 

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale tale cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

 

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a-ti proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

 

Ne poti contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

1.7.  CUM PROTEJAM SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

 

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele tale cu caracter personal, iti atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

1.8.  CE DREPTURI AI

 

Regulamentul general privind protecția datelor ecunoaște o serie drepturi în legătură cu datele tale cu caracter personal. Poti solicita accesul la datele tale., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau te poti opune la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. De asemenea, iti poti exercita dreptul de a te plânge autorității de supraveghere competente sau de a te adresa justiției. După caz, poti beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor tale cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor tale. și dreptul la portabilitatea datelor.

 

Pentru a-ti putea exercita drepturile, ne poti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Te rugăm să reții următoarele aspecte dacă doresti să iti exercitiți aceste drepturi:

 

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile tale cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului Seanergya. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a-ti verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii tale.

 

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a-ti exercita vreun drept în ceea ce privește datele tale cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea ta de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Te vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a-ti soluționa cererea.

 

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ai făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Te vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să te întrebăm dacă poti să ne spui exact ce doresti să primesti sau ce anume te îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea ta.

 

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

 

Drepturi vizate:

 

Accesul. Poti să ne ceri:

 

  1. a) să confirmăm dacă iti prelucrăm datele cu caracter personal;
  2. b) să iti punem la dispoziție o copie a acestor date;
  3. c) să iti oferim alte informații despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum poti face o plângere, de unde am obținut datele tale, în măsura în care informațiile nu ti-au fost deja furnizate prin această informare.

 

Rectificarea. Poti sa ne ceri:

 

să rectificăm sau să completăm datele tale cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

 

Ștergerea datelor. Poti sa ne ceri

 

să iti ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

a)acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;

  1. b) ti-ai retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
  2. c) dai curs unui drept legal de a te opune;
  3. d) acestea au fost prelucrate ilegal;
  4. e) ne revine o obligație legală în acest sens.

 

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării de ștergere a datelor tale. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor tale cu caracter personal este necesară:

 

  1. a) pentru respectarea unei obligații legale;
  2. b) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

 

Există si anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea ta de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care am putea refuza această solicitare.

 

Sa ai in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa iti descarci din contul Seanergya si  salvezi toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Seanergya, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre tine sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care ai facut acest demers inainte de a-ti exercita dreptul de stergere, vei pierde toate aceste documente iar Seanergya va fi in imposibilitate de a ti le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Seanergya, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

 

Restricționarea prelucrării datelor. Poti sa ne ceri

 

să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 

  1. a) acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;
  2. b) prelucrarea este ilegală, dar nu doresti ca datele să fie șterse;
  3. c) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță;
  4. d) ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

 

Putem continua să folosim datele tale cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

 

  1. a) avem consimțământul tau;
  2. b) pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță;
  3. c) pentru a proteja drepturile Seanergya sau ale altei persoane fizice sau juridice.

 

Portabilitatea datelor

 

Ne poti cere să iti furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau poti solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

 

a)prelucrarea se bazează pe consimțământul tau sau pe încheierea sau executarea unui contract cu tine;

b)prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

Opoziția

 

Te poti opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care te afli, prelucrării datelor tale cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care consideri că drepturile și libertățile tale fundamentale prevalează față de acest interes.

 

De asemenea, te poti opune oricând prelucrării datelor tale în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

 

Luarea de decizii automate

 

Poti cere să nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

  1. a) produce efecte juridice cu privire la tine;
  2. b) te afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

 

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

  1. a) ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu tine;
  2. b) este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile tale;
  3. c) se bazează pe consimțământul tau explicit.

 

Plângeri

 

Ai dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

 

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresa:B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Fără a afecta dreptul tau de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, te rugăm să ne contactezi în prealabil, și iti promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

 

1.9.  POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

 

Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet seanergya.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către seanergya.ro în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

 

Ce sunt cookie-urile

 

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat.

 

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.

 

Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.

 

Un cookie este format din două părți: numele cookie-ului și conținutul sau valoarea cookie-ului.

 

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.

 

Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:

 

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:

 

  1. a) îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
  2. b) furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către seanergya.ro, în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
  3. c) anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / bunurile accesate.

 

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, seanergya.ro poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.

 

Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:

  1. a) limba în care este vizualizată o pagină de internet;
  2. b) moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife;
  3. c) facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
  4. d) postarea comentariilor pe site.

 

Care este durata de viață a cookie-urilor

 

Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:

 

  1. a) Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
  2. b) Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

 

Ce sunt cookie-urile plasate de terți

 

Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către fairwinds.ro, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).

Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate.

Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, Facebook.

 

Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet

 

Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:

  1. Cookie-uri de performanță

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.

 

  1. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

 

  1. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.

 

  1. Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

 

  1. Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia și timpul scurs de la momentul vizualizării respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informații despre contentul vizualizat, nu și despre utilizatori.

 

  1. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;

 

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor

 

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.

 

Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile

 

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.

 

În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

 

Cum pot fi oprite cookie-urile

 

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.

 

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

 

Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

 

Daca lasi un comentariu pe website-ul nostru, poti opta pentru a-ti salva numele, adresa de email si website in cookies. Acest lucru este pentru facilitarea utilizarii website-ului de catre tine, astfel incat sa nu trebuiasca sa iti introduci din nou datele cand vei vrea sa faci un alt comentariu. Aceste cookie-uri dureaza un an.

 

Daca ai un cont la noi pe website si te loghezi, vom instala un cookie temporar pentru a determina daca browser-ul tau accepta cookies. Acest cookie nu contine date persoane si este dezinstalat in momentul in care inchizi browser-ul.

 

Cand te loghezi in contul tau, vom mai instala, de asemenea, cateva cookie-uri pentru a salva informatiile de logare, precum si optiunea de ecran. Cookie-urile de login dureaza doua zile, iar cooki-urile de optiuni de ecran dureaza un an. Daca selectezi “Remember Me”, logarea ta va dura doua saptamani. Daca te vei deloga din cont, cookie-ul de login va fi retras.

 

Daca editezi sau publici un articol, un cookie aditional va fi salvat in browser-ul tau. Acest cookie nu include date personale si indica ID-ul articolului publicat de tine sau editarii facute.Expira dupa o zi.

 

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să ne contactati folosind pagina de contact.